Verfraaiing winkelgebieden

Alblasserdamse winkeliers hebben op verschillende plaatsen het winkelgebied verfraaid m.b.v. financiering door het Ondernemersfonds. Door onder andere bestrating te verbeteren, reclameborden te vervangen en kleurrijke hanging baskets te plaatsen.

Om de Alblasserdamse winkelgebieden te verfraaien zijn in het centrum de lantarenpalen versierd met kleurrijke 'hanging baskets'. De uitstraling van het gehele winkelgebied wordt hier direct mee verbeterd en bezoekers waarderen dit enorm. De planten worden aangepast aan het seizoen zodat ze altijd mooi gevuld zijn. 

De bloemen fleuren de omgeving op en het is bewezen dat bloemen de kooplust bij bezoekers verhoogd. Ook dragen de hangende bloembakken bij aan de biodiversiteit omdat gebruik wordt gemaakt van bij- en vlindervriendelijke beplanting. Tevens worden in het centrum de lantarenpalen in de wintermaanden versierd met feestverlichting. Ook deze investering is gefinancierd met behulp van het Ondernemersfonds.

 

Het Makadocentrum heeft de financiële inbreng van het Ondernemersfonds gebruikt voor dezelfde 'hanging baskets' en feestverlichting als in het centrum, maar ook voor nieuwe vlaggen en reclame materiaal.

 

De bestrating van het eigen terrein achter de winkels aan de Van Eesterensingel is gezamenlijk aangepakt met behulp van financiering door het Ondernemersfonds. De winkels zijn nu via de achterzijde weer goed bereikbaar en het ziet er weer strak en netjes uit.

 

De reclameborden van winkelstraat De Touwbaan zijn na zeer lange tijd vervangen door mooie moderne exemplaren die 's avonds verlicht zijn.

 

Een algemeen groot bijkomend voordeel van het Ondernemersfonds blijkt de verbetering van de onderlinge relaties en communicatie van alle winkeliers binnen Alblasserdam. Velen hadden elkaar nog nooit gesproken en zijn nu op een positieve manier met elkaar in contact. De lokale samenwerking krijgt een grote impuls, wat het ondernemersklimaat verbetert.

Dit is mogelijk 'bijvangst' die eigenlijk nog veel belangrijker is dat de financiering van projecten.