Onderwijsroute VMBO leerlingen

OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht Sliedrecht, gesteund door Ondernemersfonds Alblasserdam. 350 VMBO-2 leerlingen maken kennis met bedrijven om zich te oriënteren op hun vervolgopleiding. Unieke bedrijfsbezoeken, mogelijk gemaakt door 35 lokale partners. Leerlingen werden vervoerd door SnelleVliet Touringcars.

Op de ochtend van 26 oktober jl. stond de OnderwijsRoute Alblasserdam Papendrecht Sliedrecht weer centraal. Een uitstekend initiatief waar VMBO-2 leerlingen de kans kregen om in de wereld van bedrijven te duiken, onder het motto "zien, voelen en proeven" ter voorbereiding op hun vervolgopleiding.

Voor de achtste keer op rij kwamen Papendrecht en Alblasserdam samen voor dit evenement, en dit jaar sloot ook Sliedrecht aan. De jaarlijkse OnderwijsRoute bood 350 eerste- en tweedejaars leerlingen VMBO en MAVO van CSG De Lage Waard Papendrecht en het Willem de Zwijger College Papendrecht en Hardinxveld een unieke ervaring.

 

 

Bij drie bedrijfsbezoeken in Papendrecht was Wethouder Arjan Kosten aanwezig, waar hij zijn waardering uitsprak voor bedrijven die zich inspanden om leerlingen te informeren over hun activiteiten. Hij benadrukte het belang van het bieden van inzicht in diverse beroepen en bedrijfsactiviteiten voor de leerlingen.

Gedurende de uur durende bedrijfsbezoeken kregen de leerlingen de kans om achter de schermen te kijken en actief deel te nemen. Het doel was om hen te ondersteunen bij het maken van weloverwogen keuzes voor hun vervolgopleiding. De OnderwijsRoute bood niet alleen waardevolle ervaringen voor de leerlingen, maar gaf ook de deelnemende bedrijven de kans om potentiële toekomstige werknemers te ontmoeten.

 

 

Het Ondernemersfonds Alblasserdam speelde een mooie rol door een bijdrage vanuit het fonds te doen voor de kosten van het vervoer van alle leerlingen. Met dank aan de betrokkenheid van 35 bedrijven, instellingen en organisaties in Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht, zoals Boskalis, Gemiva, Ford Wensveen, EgroService, McDonald's Alblasserdam, Royal IHC, en vele anderen, was deze editie van de OnderwijsRoute een waardevol en succesvol evenement voor zowel leerlingen als bedrijven.

 

 

Het vervoer van de leerlingen werd verzorgd door diverse touringcars van SnelleVliet Touringcars, waardoor zij moeiteloos van het ene naar het andere adres konden reizen.

Het Ondernemersfonds Alblasserdam is trots op de bijdrage aan de ontwikkeling en oriëntatie van de toekomstige generatie professionals in de regio.