Muziek voor Ieder Kind

Muziekvereniging Soli Deo Gloria droomde er al lang van: Muziek voor Ieder Kind in Alblasserdam. Dé kans voor ieder Alblasserdams basisschoolkind om zelf muziek te maken op een echt muziekinstrument. En om het plezier van samen muziek maken te ervaren. En nu is het zover! Ondernemersfonds Alblasserdam besloot Soli’s plan Muziek voor Ieder Kind in Alblasserdam te ondersteunen.

Komend schoolseizoen zullen er op de basisscholen in Alblasserdam dus vrolijke klanken te horen zijn. Op elke school kunnen kinderen dan na schooltijd muziek maken.


De support van Ondernemersfonds Alblasserdam aan muziekvereniging Soli Deo Gloria werd afgelopen dinsdag bekrachtigd door secretaris Edwin Struis van OFA en voorzitter Joël van Driel van Soli. Omringd door de muzikanten van Soli’s opleidingsorkest Solide en de deelnemers aan de cursus Muziek=Leuk die onlangs op de Beukelmanschool werd gehouden schudden ze elkaar de hand. Voor de kinderen van Muziek=Leuk was het een extra bijzondere avond, want ze traden voor het eerst op én kregen hun eerste muziekdiploma.

 

“Het initiatief van Soli Deo Gloria om ieder kind de kans te geven om muziek te maken sprak erg aan”, aldus OFA secretaris Edwin Struis. “Muziek verbindt en draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen hun muzikale talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en dat is een gemiste kans.

Verder draagt het bieden van aanvullende onderwijsmogelijkheden bij aan het woon- en werkklimaat in Alblasserdam. Daarom is er financiële ondersteuning beschikbaar gesteld vanuit het trekkingsgebied Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn”.

 

Voorziter Joël van Driel van Soli Deo Gloria vult aan: “Uiteraard zijn we erg blij met de ondersteuning van OFA. We kunnen nu de sprong maken van incidentele korte cursussen naar een structureel en gevarieerd muzikaal aanbod voor alle Alblasserdamse kinderen. En dat is uniek voor Alblasserdam!”

 

Tekst is aangeleverd door Soli.