Mad Science-show

Stichting Jeugdland organiseerde met het Zomerpaspoort Alblasserdam deze zomer ruim 100 activiteiten voor kinderen in Alblasserdam. Zo was er ook een betoverende Mad Science-show in de sporthal Molenzicht. Ondernemersfonds Alblasserdam ondersteunde deze activiteit met een bijdrage.

De magie van wetenschap kwam tot leven voor zo'n 160 opgewonden kinderen, terwijl ze verwonderd toekeken hoe een briljante professor een wervelwind van experimenten uitvoerde. Het was een onvergetelijke gelegenheid waarbij leren en vermaak hand in hand gingen, en het Ondernemersfonds Alblasserdam is er trots op om bij te dragen aan dit opmerkelijke evenement.

 

 

Tijdens de show nam de professor de kinderen mee op een reis vol verwondering en ontdekking. Met de hulp van de kinderen werden fascinerende proefjes uitgevoerd, zoals het balanceren van een bal met behulp van luchtstoten en het fascinerende spektakel van de ‘Maagdenburger halve bollen’, die hen de mysteries van het vacuüm onthulden.

 

 

De show ging verder met demonstraties, zoals de onthulling van de gevolgen van het samendrukken van lucht en het vrijlaten ervan door een nauw gat. En alsof dat nog niet genoeg was, eindigde de professor de show met een letterlijke knal door met zeepsop en gas een ontvlambaar mengsel te creëren en zijn handen in vlammen te zetten – een waanzinnige demonstratie van chemische reacties.

Na de show gingen de kinderen door met hun ontdekkingsreis, zowel binnen als buiten. Ze experimenteerden met statische elektriciteit, schoten dopjes weg met een mengsel van azijn en bakpoeder, en lieten hun nieuwsgierigheid de vrije loop.

 

 

"Wetenschap en techniek zijn pijlers van de toekomst, en leren moet leuk en uitdagend zijn," aldus voorzitter Annemarie van Dinteren van Stichting Jeugdland Alblasserdam. "We willen dat kinderen deze waarden ervaren en bijdragen aan hun ontwikkeling. Daarom hebben we de Mad Science-show toegevoegd aan ons Zomerpaspoort-activiteitenaanbod. Dit alles zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder de bijdrage van het Ondernemersfonds Alblasserdam."

 

Foto's via Jeugdland en gemaakt door Peter Stam van Alblasserdamsnieuws.