NieuwlandParc vrij van Rendant

Monopolie Rendant stopt na 15 jaar. Jarenlange strijd voor eigen keuze energieleverancier heeft resultaat. Eindelijk is de monopolie van Rendant ten einde. Het stroom- en gasnetwerk op NieuwlandParc in Alblasserdam wordt overgenomen door Stedin en ondernemers kunnen vanaf 1 juli 2022 overstappen naar een leverancier naar keuze. Vele lokale ondernemers(verenigingen) en raadsleden hebben jarenlang tijd en energie gestoken in deze langslepende zaak. Ondernemersfonds Alblasserdam heeft de kosten voor juridische ondersteuning voor haar rekening genomen.

Sinds de bouw van het bedrijventerrein in 2006 zijn er problemen met Rendant, de netwerkbeheerder voor gas en stroom. Ondernemersvereniging NieuwlandParc en later OV de Noord, maar ook vele individuele ondernemers en raadsleden van de gemeente Alblasserdam en Papendrecht hebben zich sterk gemaakt voor deze slepende kwestie.

Voor de kosten van (juridische) ondersteuning is vanuit het trekkingsgebied 'bedrijventerreinen' een beroep gedaan op het Ondernemersfonds Alblasserdam. Het is mooi dat het fonds hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren en dat deze zaak eindelijk ten einde is.

 

Eerder berichtten wij al over hoe deze kwestie Alblasserdamse ondernemers dupeert.

 

 

Diverse media besteedde ook aandacht aan de zaak. Hierbij enkele linkjes naar artikelen

Artikel AD 19-06-2022: Bedrijven Nieuwland Parc kunnen eindelijk eigen energieleverancier kiezen

Artikel AD 10-11-2021: Ondernemers mogen al vijftien jaar lang niet hun eigen stroomleverancier kiezen: ‘We zijn een melkkoe’

Artikel Kontakt 14-09-2014: Alblasserdamse ondernemers bakkeleien over energie