400 kinderen zien De Wilde Waard

Deze week, 15-19 november 2021, zijn alle groep 7 en 8-leerlingen van de basisscholen in Alblasserdam uitgenodigd om de natuurfilm 'De Wilde Waard' te bekijken in Landvast. Het initiatief wordt gefinancierd door het Ondernemersfonds Alblasserdam uit het trekkingsgebied ‘Sector Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn’.

Initiatief

Dit initiatief is gekomen van gemeenteraadslid Margreet de Deugd. “De Wilde Waard is een prachtige natuurfilm over onze ‘achtertuin’, de Alblasserwaard! Wat zou het mooi zijn als de jeugd van Alblasserdam deze mooie film te zien krijgt. De kinderen van nu zijn de natuurbeschermers van de toekomst!”

 

 

Natuur en Vogelwacht

Samen met Sjoerd Veerman, voorzitter van de Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard; Jolanda Huigen, natuurcoach van het ABC-team en Edgar Veen van Landvast is een mooie samenwerking tot stand gekomen om dit plan te realiseren. De scholen hebben enthousiast gereageerd op dit plan en de film wordt ondersteund met een lesbrief, samengesteld door de Natuur en Vogelwacht.

 

 

Financiering

Het initiatief wordt gefinancierd door het Ondernemersfonds Alblasserdam uit het trekkingsgebied ‘Sector Sport, Onderwijs, Zorg & Welzijn’ waardoor ruim 400 leerlingen uit Alblasserdam deze film gratis kunnen bekijken!

Maandag 15 november mochten de leerlingen van De Twijn het spits afbijten in bijzijn van Margreet de Deugd.

 

Op de foto: Margreet de Deugd.

 

Over de film

Prijswinnaar Wildlife Festival Rotterdam beste ‘Independent Production’.

 

 

De Alblasserwaard is een prachtig oud-Hollands weidegebied gelegen in het zuiden van het Groene Hart. Je vindt er uitgestrekte weilanden, plassen, lange sloten, molens en heel veel wilde dieren. Het is het leefgebied van grutto’s, purperreigers, hazen, brandganzen, reeën, heikikkers, bruine kiekendieven en argusvlinders. We volgen deze dieren op cruciale momenten in hun leven en ontdekken welke uitdagingen zij hier allemaal voor hun kiezen krijgen.

Deze documentaire is een productie van Stijn Philips.

 

Bekijk via onderstaande link de trailer van de natuurfilm.