Ondernemers voeren samen actie

De Alblasserdamse horeca en retailers hebben op 14 januari 2022 een gezamenlijke actie opgezet om zich uit te spreken tegen het coronabeleid van de overheid. Zij openden op deze dag hun deuren voor publiek en vroegen aandacht voor de noodlijdende situatie waarin zij inmiddels beland zijn door de opgelegde maatregelen. Het Ondernemersfonds heeft vanuit het trekkingsgebied ‘retail’ een financiële bijdrage geleverd in de kosten voor het organiseren van de demonstratie op de Dam.

Initiatief

Het initiatief voor de actie komt van de winkeliersvereniging van Dam-Plantageweg. Voorzitter Gert-Jan van Dommelen had ook al in januari 2022 de noodklok geluid bij de online nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Alblasserdam. Winkeliers van niet-essentiële winkels, sportscholen, cultuur en horeca zijn vanwege de corona pandemie al langer gebonden aan strikte maatregelen m.b.t. openingstijden, bezoekersaantallen en toegangsbewijzen voor publiek en gasten.

 

Al deze landelijke maatregelen zorgen ervoor dat ondernemers in het gehele land vaak nog maar net hun hoofd boven water kunnen houden. De ondernemers in Alblasserdam willen met de actie een statement maken: Zij gaan hoe dan ook open op 14 januari 2022.

 

Ondernemersfonds: Actie_Alblasserdamse_ondernemers_Van_Dommelen

 

Na een toespraak van Gert-Jan van Dommelen verzorgde sportschool ClubYou een sportieve workout voor de aanwezigen.

De actie heeft ook landelijk veel aandacht gekregen van diverse media zoals WNL, NPO1, het Algemeen Dagblad, de Telegraaf, Radio Rijnmond, NRC, het Nederlands Dagblad, de Volkskrant, Trouw en De Klaroen. Voor een volledig verslag van de actie verwijzen wij graag naar de website van Alblasserdams Nieuws.

 

Voor een deel van de kosten van de actie heeft het trekkingsgebied 'retail' een beroep gedaan op het budget binnen het Ondernemersfonds Alblasserdam, welk verzoek gehonoreerd is.

 

Ondernemersfonds Alblasserdam Actie Wij zijn het zat

Foto's zijn gemaakt door Peter Stam van Alblasserdamsnieuws.